Actualment la llengua autòctona de les illes Balears és el català, però també té paral·lelisme amb el castellà. Aquesta composició d'illes és un dels destins preferits per anar de vacances, sobretot dels turistes procedent d'Europa, la gran majoria alemanys i anglesos, per això, a les zones turístiques dominen l'alemany i l'anglès.
Un petit viatge per anar obrint boca
Degut a aquest fenòmen, la població de les Balears es dedica majoritàriament al sector turístic, tot i que també podem trobar zones industrials on es treballa el tèxtil, el cuir i el calçat.
Una mica de política
L'estatut d'Autonomia de les Illes Balears va ser aprovat al 1983, i va ser quan es van celebrar les primeres eleccions autonòmiques. Des d'aquell moment l'autogovern d'aquestes illes es va involucrar en l'educació, la sanitat i altres aspectes d’importància rellevant.
El sistema polític de les Illes Balears està format pel Parlament, el President i el Govern, però cada illa consta del seu Consell Insular, que s'encarrega d'organitzar el poder polític.
Les Illes Balears, tenen el seu inici molt temps enrere, dels quals encara actualment mantenen els seus trets d'identitat.
L'època Franquista
L'època Franquista (1936-1975) va significar per les Balears un canvi molt fort i dur a la política i la persecució de la llengua catalana.
Al 1812- 1978, van ser sotmeses a una institució centralitzada, en un marc on Espanya aspirava a transformar-se en un Estat únic imitant al sistema de govern de França. La llengua catalana va ser exclosa de l'ensenyament, de les administracions públiques i de la vida comercial.
Menorca durant el segle XVIII sota la influència britànica va mantenir les seves pròpies institucions i va experimentar un augment de la cultura il•lustrada en la llengua catalana.
Un xic d'història antiga
Amb la victòria de Felip V, va començar la introducció de la llengua castellana com a llengua vincular.
Durant la Corona d’Aragó, les Illes Balears van disposar d’institucions governamentals pròpies. Els idiomes utilitzats en les noves societats van ser el català i el llatí.
En el 1287, la conquista d’Alfons III, va significar la incorporació del cristianisme occidental. Al 1235, amb Jaume I, es va produir la conquesta catalana de Mallorca, Eivissa i Formentera.
En el període islàmic, segles X-XI, va significar la incorporació d’una nova civilització i d’una cultura renovadora.
Del segle VII al IX, Córdoba va ocupar les illes, degut a la crisi econòmica i demogràfica que van patir després de la conquista de l’imperi Vicentí.
Al 123 aC Roma va conquerir les illes, a conseqüència d'això l’arxipèlag va passar a dependre d’una forma de govern exterior. Abans, van estar afectades per l’activitat comercial i colonitzadora per part dels grecs i els fenicis, sobretot en les zones costeres.
L’arribada de nous poblats a les illes, dona inici al talaiòtic que finalitza amb la presència dels romans en el territori.
La prehistòria
Al 3500-3000 a.C, va ser quan es van mostrar els primers inicis de presència humana en el territori Balear, i d’aquesta època ens queden molts dels recursos turístics atractius principals de les illes.